19/4/12

RECORDEU:

Delacroix (1798-1863)



AL CAIXAFORUM FINS AL 20 DE MAIG

L'exposició reuneix més de 130 obres del gran pintor francès Eugène Delacroix (1798-1863), una de les figures més destacades del romanticisme. Entre aquestes peces hi ha alguns dels seus olis més coneguts, com Grècia expirant a les ruïnes de Mesolóngion (Museu de Belles Arts, Bordeus), un dels esbossos de la Mort de Sardanàpal (Museu del Louvre, París) o Dones d'Alger a les seves habitacions (Museu del Louvre, París), excepcionalment prestada per a la mostra.
Aquesta exposició, organitzada conjuntament per l'Obra Social "la Caixa" i el Museu del Louvre en el marc d'un acord de col·laboració, és la més important que s'ha organitzat a Espanya al voltant de la figura de Delacroix. Compta amb préstecs d'institucions tan importants com la National Gallery de Londres, el Metropolitan Museum de Nova York o l'Art Institute de Chicago.
Proposa un recorregut per les diferents etapes de la seva producció, des de les primeres obres, que busquen la inspiració en el museu, fins a l'etapa de maduresa, en què l'artista extreu els seus temes de la realitat, amb un èmfasi especial en les seves obres d'història, així com les orientalistes, reunides per primera vegada des del 1963, quan el Museu del Louvre va organitzar una gran retrospectiva amb motiu del centenari de la seva mort