30/5/12

Dimarts 5 de Juny. Dia Mundial del Medi Ambient2012, Any Internacional de l’Energia Sostenible per a Tothom
Tallers al COSMOCAIXA
Dissabte 2 i diumenge 3 de juny




Vídeo ganador de los Premios Fundación Biodiversidad en la categoría Documental y Cortometraje 2009

29/5/12

A tots els amics Trespinerus. Animeu-vos  a fer-ne un per il.luminar el Circ dels Somnis
FANALETS RECICLATS
Después de este invierno interminable me muero por estar fuera y disfrutar de estos atardeceres tan templados y agradables. Por eso he fabricado estos farolillos con pequeños tarritos de cristal reciclados, un trocito de alambre y papel de seda.  
Los hice así:  
  1. Pinté los tarritos con cola blanca (también hubiese servido Alkil), y fui pegando el papel de seda que arrugué previamente.
  2. Con alambre moldeé un asita a la que di forma de gancho en la punta para poderlos colgar.

Farolillos reciclados / Recycled lanterns
  
  
  
El resultado son estos farolillos portavelas que le dan al jardín un aspecto muy agradable y divertido cuando cae la noche.  
Espero que os gusten.  Os dejo otros ejemplos de farolillos hechos con material de desecho.  

Farolillos hechos con envases, jaulas y bolsas de plástico. / Lanterns made from containers, crates and plastic bags.




INICIS DEL CINEMA A LA FILMOTECA

Inicis del cinema (1901-1936)
Cinema
03 jun
12.00
2 i 4€
Una sessió de petites joies: dibuixos animats, trucs, màgia, còmic...

Els films són: Dislocació (Georges Méliès); Pingüins tafaners (Dave Fleischer); El petit mecano (Dave Fleischer); La primera bicicleta d'en Robinet (Marcel Fabre); La sort del pescador (John Foster); A la terra dels globus (Ub Iwerks) i Entremaliadures escolars (John Foster).
Apta per a tots els públics
CurtCIRCkit


El proper 1 de juny comença el CurtCIRCkit 2012, Festival de Circ de Montgat.

Un any més, Montgat s'omple de circ durant el primer cap de setmana de Juny. El col·lectiu mataroní Cronopis s'ha encarregat un any més de l'organització del festival i malgrat les retallades en el pressupost, ha aconseguit mantenir la qualitat de les actuacions en aquesta 12ena edició.

El primer acte del CurtCIRCkit serà la presentació del festival a les escoles, oferint un taller de circ per a que tots els nens i nenes puguin ser artistes de circ per un dia, i a l'institut, amb una actuació per als seus alumnes.

Durant el cap de setmana el públic podrà gaudir de diverses actuacions gratuïtes a diferents espais de la població, a més d'un taller de circ per a infants i la gran RE-Gala de Circ, el plat fort del festival, amb números de gran nivell, música en directe i artistes internacionals.

El festival segueix apostant per la projecció dels nous artistes formats a casa i és per això que un any més convidem a l'Escola de Circ Rogelio Rivel que ens oferiran una Pista Oberta amb els números dels seus alumnes.

Mes informació i programa complert: http://www.curtcirckit.cat/
TEMPS DE SÍNDRIA
Foto de  Sarah Illenberger

L’illa d’Art 2012



El centre comercial L’illa Diagonal acull la 12a edició de L’illa d’Art, una exposició d’art contemporani que reuneix obres de 40 artistes de diferents disciplines: pintura, fotografia i escultura.
Els impulsors d’aquesta iniciativa, la galeria Safia, volen portar l’art on està la gent, crear afició, col·leccionisme, patrimoni i sobretot donar a conèixer als artistes del país i apropar-los a tots els públics. Amb aquesta intenció, traslladen l’art a un espai on la gent treballa, passeja, es diverteix, compra productes bàsics i també capritxos…
Data: Del 29 de maig a l’1 de juliol de 2012
Lloc: L’Illa Diagonal, Av. Diagonal 555-559, 08029 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

28/5/12

PERQUÈ JUGAR ÉS UN DRET
28 de Maig DIA INTERNACIONAL DEL JOC


El trabajo no es lo opuesto al juego”. (Stuart Brown
Los juegos son la forma más elevada de la investigación. (Albert Einstein)
No dejamos de jugar porque envejecemos, envejecemos porque dejamos de jugar.” (George Bernard Shaw)



Trobat a Kireei

23/5/12



EL RATOLÍ MARTÍ
Un precios dibuix i un desitg de la Lucía
"para que lo vean de otras clases y para que el Ratolí Martí se ponga contento y que nos dé algún regalito en las colonias"



19/5/12

La bella solstici


La Malva (1r) i l'Emma (P3) ens han fet arribar aquestes fotos tan divertides. La Malva ho explica: "es diu la 'bella solstici' i te sis braços perque falten sis setmanes fins st joan. cada setmana cantem una cançó i li treiem un braç: solstici, solstici no et preocupis tant que ja tens sis braços i no passa res. falta poc i arriba l´estiu i tots banyarem! i els braços en el cel!" 

Us animeu a casa a fer una bella solstici? Si ho feu, fes-nos arribar les vostres fotos!

18/5/12


LA NIT DEL MUSEUS


Cinquanta-dos museus de Barcelona i l’Àrea metropolitana t’obren les portes, de franc, fins a la matinada.
La Nit dels Museus: veure i viure!
LA NIT DELS MUSEUS
DISSABTE 19 DE MAIG DE 2012, DE 19 A 1h.
ENTRADA GRATUÏTA
Més de cent exposicions i col·leccions permanents al teu abast, a més de concerts, espectacles de dansa, videoinstal·lacions, visites comentades, tallers o activitats per a tota la família.
Enguany et proposem descobrir a més a més com arribava l’aigua a la Barcino romana. Un petit recorregut et guiarà pel tram final de l’aqüeducte que en l’època romana portava l’aigua potable des d’unes fonts del riu Besòs, a la zona de Montcada, fins a l’interior de la colònia Barcino.
La Nit dels Museus és una iniciativa promoguda pel Consell d’Europa on participen més de 3.000 museus de 40 països.
Enllaços relacionats
LA NUIT DES MUSEÉS
www.nuitdesmusees.culture.fr
DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS
www.museus2012.cat
DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS
(XARXA DE MUSEUS LOCALS DE LA DIPUTACIÓ)
www.diba.cat/web/opc/18_maig

Punt i ratlla Junior


Un concurs molt original… us animeu a participar?

És un plaer informar-vos que aquest any realitzarem la primera edició  del nostre festival, feta PER infants i nois/es de 6 a 12 anys d’edat.
Seguint els mateixos principis que ens han fet guanyar el títol de “festival més abstracte del món” i el reconeixement internacional, aquesta edició comptarà amb les mateixes activitats que l’”adulta” (convocatòries, tallers de creació, projeccions, instal·lacions, exposicions i PyRformances en viu) promulgant el lema: “Res de representació, només punts i ratlles”.
Ja hem obert les CONVOCATÒRIES per participar pels premis del jurat i de l’audiència!
Convocatòria AUDIOVISUAL:curtmetratges abstractes de tècnica lliure que explorin punts i línies en diversos contextos. La duradamàxima és 6 minuts i la banda sonora no pot contenir paraules articulades. Veure bases
Convocatòria FOTOGRÀFICA: fotografies abstractes de tècnica i format lliures que explorin punts i línies en diversos contextos.Veure bases
La inscripció és gratuïta i pot fer-se online. Data límit: 15 d’Agost 2012
La primera edició del Punto y Raya Junior es durà a terme els dies 10 i 11 de novembre 2012 al CCCB (Centre de CulturaContemporània de Barcelona) amb entrada lliure i gratuïta.
I durant tot l’any, estarem realitzant  infantils de creació abstracta en diversos espais associats.
Per aquells que encara no coneixeu Punto y Raya, aquest festival multidisciplinari replanteja què és el que construeix en essèncial’expressió artística, i utilitza els grans mínims de la representació (el punt i la línia) com a fins en si mateixos, convidant a creadors ia espectadors a explorar l’experiència artística en el seu estat més pur: forma, color, moviment, tensió i so.Punto y Rayaproposa un retrobament amb l’esperit de “L’Art per l’Art”, amb aquesta experiència única i intransferible que només l’abstracciópermet abordar en totes les seves dimensions.
Tota la informació sobre les tres edicions “adultes” la trobareu al nostre web.


Trobat a blocartistic

15/5/12


Taller Crea tu propio Videoclip!

COLABORADORES: WWW.MINIMUSICA.TV
miniSCREEN está pensado como un espacio interactivo. Por este motivo, después de la selección de videos musicales el viernes 1 de junio, los niños y niñas tendrán la posibilidad de crear su propio videoclip con disfraces de sus animales favoritos.
Esta actividad tendrá lugar el sábado 2 de junio (18h) en colaboración con minimúsica dentro del recinto del Primavera Sound. Los pequeños participantes podrán verse proyectados en la pantalla y también el resto de visitantes que pasen por el Primavera Sound y la Feria LOOP.
Más información

Taller de Orígenes del Cine

Construye tus inventos de cine

COLABORADORES: La Caixeta dels Lumière
Este taller tendrá lugar el sábado 2 de junio (18h) en la Feria LOOP y contará con la colaboración de la Caixeta dels Lumière. Consistirá en construir tus propios aparatos de creación de imágenes en movimiento: zootropos, cajas de sombras chinas y mucho más.
Con ellos, cada niño y cada niña creará cortometrajes como los de antes y podrán llevárselo todo a casa.
Inscripciones:
Email: mini@screen-barcelona.com
Teléfono:  +34 932 155 260

Más información:


Taller Una Mà de Contes

COLABORADORES: TV3 y Una Mà de Contes
Este taller dará la posibilidad a los más pequeños a crear sus cuentos con el programa de TVC, Una mà de Contes. Durante todo el día!
Las piezas realizadas por los niños se podrán ver, también, en la web del programa.
Además, para aprender como se crean y dibujan los cuentos que tanto nos gusta, miniSCREEN y Una Mà de Contes, nos invitan a ver una sessión de creación en directo a cargo de un artista invitado.

Inscripciones en:
Email: mini@screen-barcelona.com
Teléfono: +34 932 155 260

Mas información:

Taller Light Painting Espacio miniSCREEN

COLABORADORES: Kids no TV & British Summer
El viernes 1 de junio (18h)Kids No TV y miniSCREEN realizarán un taller de Light Paintingen el espacio miniSCREEN*.
Esta técnica, que se puede traducir como “pintar con la luz”, la técnica fotográfica en la que se genera un dibujo gracias al uso de una fuente de luz en movimiento o el movimiento de la cámara en torno de dicha fuente.
*El mismo taller se realiza el día 12 de mayo en el FNAC del centro comercial las Arenes de Barcelona.
Para inscripciones el viernes día 1 de junio:
Email: mini@screen-barcelona.com
Teléfono: +34 932 155 260


13/5/12

ZENTA & DASE -Primer rodaje de Burn Your Mind THE MOVIE-


Mírad este video: cómo aprovechan la densidad de la pintura para pintar!  
Fernando (del Pablo de 4t)


Nenúfars al Mossèn Cinto Verdaguer


Si teniu ocasió algún dia al sortir de l'escola apropeu-vos al parc Mossèn Cinto Verdaguer, que està a la vora de l'escola, més aprop que el Joan Brossa, perquè ja han florit els nenúfars, estan els estanys plens. Als nens també els hi agradarà.
Miguel Pola (del Daniel i la Lucía)




I encara més flors




Trobat al Blocartístic

9/5/12

Maurice Sendak

Prefiero una mente desprejuiciada como la de Sendak, el anciano salvaje y desordenado que consiguió vivir sin renunciar a sus fantasías.  ELVIRA LINDO 



Ha muerto Maurice Sendak, uno de los ilustradores de libros infantiles más importantes del siglo XX, a la edad de 83 años. Su obra más conocida, “Donde viven los monstruos”, es uno de los libros favoritos de Kireei, un imprescindible en cualquier biblioteca. Sendak revolucionó la literatura infantil con este álbum, en el que juega magistralmente con el tamaño creciente y decreciente de las ilustraciones, creando una atmósfera fantástica que invade y luego se retira de la realidad cotidiana. Las palabras y las ilustraciones están tan entrelazadas que no sobra ni falta nada. Teje una historia completamente diferente a las historias para niños vigentes hasta ese momento, cambiando tanto forma como contenido. Sendak no renuncia a un punto de oscuridad, no censura los temores infantiles, no simplifica lo complejo de sus emociones. Y todo esto lo plasma sin olvidar el humor y sin grandes artificios. Hemos de pensar en el momento en que fue creada para comprender el valor de esta obra, aunque su vigencia casi 50 años después nos da una pista de su importancia. 
Sirva esta entrada como homenaje a Maurice Sendak.




TROBAT A KIREEI

Showroom de diseñadores independientes en La Fábrica Singular




El sábado 19 de mayo y domingo 20 se celebra este showroom de diseñadores independientes organizado por La Fábrica Singular. Podéis encontrar toda la información siguiendo este enlace.


Trobat a Blocartístic

8/5/12


Vegetarià



4/5/12


SIDE- CAR
Circ - Pallassos
05 mai
12.00
2€
Un viatger arriba a la plaça damunt d'una moto. No és un vehicle qualsevol sinó un estrany artilugi de tres rodes. Una extravagant moto amb side-car d'un altre temps. El nostre personatge també sembla d'un altre temps, o si més no, perdut en l'espai i perdut en el temps. Mapes i planells a les mans està buscant algun lloc o alguna cosa que potser encara no coneix. Al bell mig de la plaça hi ha un panell indicador de direccions però més que indicar el que fa és embolicar encara més al nostre explorador. Tot fent tombs al voltant d'aquest panell i consultant mapes que no porten enlloc acaba per tenir un accident i fa caure el panell amb tots els indicadors. En un intent per tornar-ho tot a lloc puja pel pal. El protagonista ens fa una exhibició de tècnica de màstil xinès damunt d'una moto en marxa i d'altres acrobàcies. Poc a poc el viatger va trobant la confiança en si mateix i sembla que està trobant el seu camí. Cada cop és més feliç i aquest és el destí que tant buscava...La felicitat. Aquesta no és un destí, no és un lloc on hi podem arribar, sinó una direcció, un camí que cal seguir.

Centre Cívic El Sortidor

Pl. del Sortidor, 12
08004 Barcelona
934 434 311

TALLERS OBERTS AL POBLE-SEC






Artistes i artesans del Poble-sec obren les portes dels seus tallers els dies 11, 12 i 13 de maig
Els Tallers Oberts del Poble-sec és un esdeveniment anual creat l'any 2006 impulsat per la Coordinadora d'Entitats del Poble-sec amb l'objectiu d'impulsar i donar suport els tallers d'artistes i artesans del barri. El barri de la falda de Montjuïc és, des de fa uns anys, un focus d'atracció d'aquest col·lectiu, que agrupa disciplines del més diverses: estils de pintura varis, treball en fusta, il·lustració, fotografia, ceràmica, escultura, tèxtil, etc. La Coordinadora d'Entitats se'n va fer càrrec les tres primeres edicions (2006, 2007 i 2008) i el Centre Cívic el Sortidor va agafar seu testimoni del projecte l'any 2009.
L'objectiu de Tallers Oberts del Poble-sec és que aquesta diversitat de creadors que té el barri obrin les portes dels seus tallers (molts d'ells treballen tot l'any amb la persiana abaixada) un cap de setmana llarg (divendres, dissabte i diumenge) per a que els veïns del barri i de tota la ciutat els coneguin a ells i puguin gaudir dels treballs que realitzen. Així també es dóna suport a aquest sector econòmic emergent a la zona i s'apropa el món de l'art i la cultura al veïnat.
Enguany són els VII Tallers Oberts del Poble-sec, programats pel 11 al 13 de maig, oferiran, la possibilitat de visitar els tallers de nit amb una programació de concerts, activitats, etc. Consulteu les activitats programades i la localització dels tallers oberts en el document annex, al CC El Sortidor, a la plaça Bella Dorita i en tots els tallers participants.


Salutacions,

blanca navas






Horaris tallers
Divendres de 17 a 21 h
Dissabte d' 11 a 14 i de 17 a 21 h
NIT BLANCA de 21 a 24 h,
Diumenge d'11 a 14 i de 17 a 21 h



PROGRAMA TALLERS OBERTS


+info

Museu Picasso.Barcelona Poesia 2012: Taller de poesia “Poem Express”

Barcelona Poesia 2012: Taller de poesia “Poem Express”

Poem Express és una proposta de creació poètica i visual per a nens i nenes de 7 a 12 anys. Es tracta de crear un «cartell poema»: escriure un poema en forma de cartell, després d’haver escoltat poemes d’altres, de jugar amb les paraules i de treballar amb artistes sobre la manera de relacionar la poesia amb les altres arts. També se’ls convida a participar en el concurs internacional de creacions de Poem Express, on es presentaran tres cartells poema de cada sessió, seleccionats per un jurat.

3/5/12

Tallers i conferències del 17 al 22 de juliol



Descarregueu-vos el programa
+info
PREPARANT L'ESTIU 

+ info
EXPOSICIÓ DE FOTOGRAFIA AL MUSEU MARÍTIM


2/5/12


TALLER D'ARQUITECTURA
Organitzat per Arquikids

SALÓ INTERNACIONAL DEL CÒMIC DE BARCELONA

+INFO

ROSES AL PARC CERVANTES






El Parc de Cervantes de Barcelona té un roserar reconegut internacionalment. De fet, aquest cap de setmana (5-6 de maig) es celebra en ell el concurs internacional de roses noves. De totes maneres, aquest any les roses arriben una mica tard i el parc estarà en el seu millor moment en un parell de setmanes. Es un espectacle preciós, doncs hi ha centenars de tipus diferents de roses per tot el parc. Val la pena anar a fer un volt.
Miguel (Daniel i Lucía)