10/1/13


El Meu Primer Festival i Verdi Kids s’uneixen per oferir: El Meu Primer Verdi


Per una banda, El Meu Primer Festival (Festival Internacional de Cinema Infantil de Barcelona), dedicat a descobrir al públic escolar i familiar cinema infantil plural y creatiu, ha celebrat amb gran éxit d’assistència i molt bona resposta de mitjans de comunicació la seva cinquena edició als Cinemes Verdi. Per altre banda, l’espai cultural Verdi Kids, dedicat a oferir a nens i pares una sel·lecció del millor cinema d’animació infantil, amb un objectiu marcadament didàctic i pedagògic, ha cumplit més d’un any. Aquest any, ambdós uneixen les seves forçes amb l’objectiu d’omplir un buit i oferir una programació orientada a que els més petits puguin anar al cinema: El Meu Primer Verdi.
El segell de programació d’El Meu Primer Verdi serà un segell de qualitat, artística i pedagògica, on nens i nenes podran gaudir de peces boniques i diferents adequades a cada grup d’edat. Una programació que convida a pares i mares (i altres acompanyants!) a iniciar als seus fills al cinema, i a fer-ho amb propostes diferents al cinema més comercial.
El Meu Primer Verdi, que tindrà lloc els diumenges al matí a les 11:30h als Cinemes Verdi Park, arrenca amb una programació d’hivern pels mesos de gener i febrer de 2013, amb tres programes que es repetiran entre dues i tres vegades cadascun.

Programació Gener – Febrer 2013

13 i 27 de Gener: Contes d’hivern 

Recomanat a partir de 2 anys

Dues històries tendres i boniques que enlluernaran als més petits amb la màgia de l’hivern i el Nadal.
· Una nina a la neu (Co Hoedeman, Canadà, 1998, 14’. Doblado al català.)
· El ninot de neu (Dianne Jackson, Regne Unit, 1982, 26’. Sense diàlegs.)
 

20 de Gener i 10 de Febrer: Selkirk, el verdadero Robinson Crusoe

Recomanat a partir de 5 anys

(Walter Tournier, Uruguai, 2011, 80’. En espanyol.)
L’Esperança és un vaixell pirata que viatja per mars llunyans en busca de tresors. Durant el trajecte, els corsaris s’entretenen apostant diners a tot tipus de jocs, els quals sempre guanya Selkirk, un jove pirata ambiciós i egoista, que a més té molta sort. Un dia, el capità del vaixell decideix abandonar-lo en una illa deserta. Tot sol, començarà una nova vida que el farà adonar que hi ha coses molt més importants que els diners.

3, 17 i 24 de Febrer: Perdut i trobat

Recomanat a partir de 4 anys

Una sel·lecció de contes traslladats al cinema que ens parlen de l’amistat i el desig de ser estimats.
· Pink Nanuq (Jeanine Reutemann, Suïssa, 2009, 6’. Sense diàlegs.)
· L’aneguet feliç (Gili Dolev, Regne Unit, 2009, 9’. Sense diàlegs.)
· Perdut i trobat (P. Hunt, Regne Unit, 2008, 24’. Diàlegs en anglés amb subtítols en català.)

El Meu Primer Verdi és una iniciativa conjunta entre els Cinemes Verdi (i la seva programació estable de cinema infantil Verdi Kids) i Modiband Projectes Culturals (organitzadors d’El Meu Primer Festival). Amb la col·laboració de Froggies y Petit Bcn.

Tret del Blocartitstic